tinniina

Joululoman puuhailuja: pöllötakki

In ompelu (lapsille) on 28/12/2012 at 01:27

Joululomalla innoistuin viimein toteuttamaan pari kuukautta mielessä muhinutta ompelusideaa eli takkia. En ole vuoritettua takkia tainnut koskaan tehdäkään ja uusimmassa Ottobreen lehdessähän oli monta nättiä takkimallia. Valitsin toteutettavaksi Talvileikin. Aikaa tuhraantui ihan mukavasti, sillä takissa on jonkin verran yksityiskohtia, mutta oli jotenkin kyllä palkitsevaa ja rentouttavaa puuhaa!

015

 

Päällinen on 1,5 vuotta sitten Myllymuksuilta ostettua babycordia, jota olin säästellyt itselleni hameeksi. Sen verran kaukana on kuitenkin raskauskilojen ihmekatoaminen, että päätin pistellä kankaan palasiksi. Vuorena on turkoosia puuvillaa paikallisesta ja pinkkiä puuvillapopliinia valkoisin palloin EK:sta. Takin koko on 98 ja käyttäjä käyttää nyt Reimalta tuon kokoisia ulkovaatteita ja ne ovat vielä reilujakin. Jos vielä tätä takkia toiste teen, muokkailen vähän:

  • Hihat ovat todella kapoiset! Levennystä niihin ja samalla vähän myös pidennystä tai resori.
  • KE- ja KT-saumoista saa ottaa vähän sisään, mutta ei välttämättä kovin paljoa.
  • Helmasta pituutta ei saa kuitenkaan lisätä, sen takia isomman koon valitseminen ei olisi tämän takin kanssa toimiva ratkaisu.

017

 

Takissa on tosiaan muutamia kivoja yksityiskohtia niin kuin nämä taskut. Nepparit vielä puuttuvat.

019

 

Vetskarin takana on tuulilista, joka taittuu vetoketjun pään eteen suojaksi. Vuoren takakappaleen yläosaan tehtiin tehostekankaasta tuollainen nätti kaarroke. Huppu itsessäänkin on minusta todella nätti. Vuoren ja päällisen väliin laitoin lämmikkeeksi finfill-villavanua.

Ja miltäs se näyttää päällä!

007

 

Ihan kivalta. Ei mikään täydellinen takki sitten kuitenkaan minun makuuni, mutta oli tätä kiva tehdä ja tyttö tykkää! Talvileikkihin tämä ei nimeästään huolimatta sovellu, mutta hienostelutakiksi kauppareissuille käy varmasti oikein hyvin.

004

Tästä kuvasta vähän näkee hihojen kapeuden. Kuvassa takin alla on reiluhko villaneuletakki ja talvitumput. Kädet sai suorastaan tunkea hihoista läpi! Kääntöaukko on vielä sulkematta, joten saattaa olla, että käännän tuon vielä nurin niskoin ja muokkaan hihoja. Hihat on syötetty paikalleen, joten niiden irrottaminen ei mikään iso homma ole. Olisihan se kiva, että takin käytettävyys olisi hyvä, kun aikaa sen tekemiseen kuitenkin tuhraantui. Tyyliin sopiva pipo on löyty Oulun käsityömessuilta lokakuulta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: